Matemàtiques experimentals

En més d'una ocasió he comentat que les matemàtiques van molt més enllà dels números i les operacions aritmètiques: moltes vegades les matemàtiques es poden tocar!

L'experimentació directa de les matemàtiques és un dels punts fonamentals de l'ensenyament a les classes del beeslab. Ens agrada treballar amb materials reals, concrets, especialment amb els més petits, en els que el raonament abstracte encara no està del tot desenvolupat.

És molt reconfortant veure com aquesta metodologia va adquirint reconeixement arreu del món: la web Experiencing Mathematics, publicada per la UNESCO (l'organització educativa, científica i cultural de les Nacions Unides) acaba de ser traduïda al català.

Podeu visitar-la aquí:  http://www.experiencingmaths.org

És una exposició virtual adreçada al professorat de matemàtiques, als alumnes d'educació secundària i, en general a totes aquelles persones interessades en les matemàtiques i les ciències. Mostra més de 200 situacions matemàtiques que ens proposen experimentar, temptejar, fer hipòtesis, provarles, intentar validarles, provar de demostrar i debatre sobre propietats matemàtiques.



El sumari de temes en què s'organitza inclou: Llegir la natura, Enrajolar el terra, Omplir l’espai, Conectar-se, Calcular, Construir, Estimar–Preveure, Optimitzar, Demostrar i Concloure.

La pàgina ofereix l’oportunitat a tots aquells que no tinguin accés a ordinador o Internet la possibilitat
d’imprimir o fer imprimir les activitats.

1 comentari:

  1. 1XBet
    Betting in India. 1xbet 먹튀 It can be great to find the most popular brands, especially filmfileeurope.com ones jancasino that offer betting on sports such as football, tennis,  Rating: 1/10 · worrione.com ‎Review by Riku VihreasaariWhere can I find 1xbet?Where can I find 1xbet gri-go.com betting?

    ResponElimina