Geometria i creativitat al Festival de la Infància de Barcelona

Durant aquestes festes de Nadal, al beeslab hem estat convidats a participar en la 51a edició del Festival de la Infància de Barcelona. Tot un clàssic per als nens i nenes barcelonins quan arriben aquestes dates. El nostre espai al Palau nº1 de la Fira de Barcelona va rebre centenars de famílies interessades per unes activitats diferents a les acostumades, combinant la geometria, la construcció i la creativitat.



Va ser una petita mostra, adaptada al ritme i les condicions del lloc, de les sessions que realitzem al beeslab. Els nostres programes d'educació visual (blocs de fusta / matemàtiques visuals / arquitectura) estan basats en una metodologia altament manipulativa (learning-by-doing) i utilitzem només els millors materials. En aquesta ocasió vam organitzar els tallers al voltant dels blocs de fusta, ITSPHUN i Modulmax.

Els blocs de fusta, indicats a partir dels 2 anys, no tenen peces complicades que calgui aprendre a encaixar. Es pot construir immediatament, únicament tenint en compte la força de la gravetat. Tot i això, la complexitat de les estructures augmenta a mesura que es domina la tècnica: de la simple repetició i apilament, fins al joc simbòlic planificat per endavant.




ITSPHUN és un sistema realment fantàstic. I, alhora, absolutament simple. Només cal encaixar les llengüetes de triangles, quadrats, pentàgons o hexàgons per a obtenir figures tridimensionals de colors molt vius. Durant aquests dies hem construït cubs, tetraedres, dodecaedres... icosaedres escapçats i tota mena de formes inventades.


Ens agrada el Modulmax. En especial, el fet que sigui una única peça la que es combina de tantes maneres. Tot comença amb la peça, i la imaginació és l´únic límit.que hi ha.

Hem vist files llarguíssimes, lletres i números, cubs, avions, submarins, motos i una roda de fira. Però, el que és més important, hem vist la perserverança quan el muntatge es complicava, la concentració per a encaixar dues peces sense fer excessiva força, la satisfacció en acabar la figura i mostrar-la orgullosos!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada