El teu fill és un geni de les matemàtiques?

Has dit que no? Llavors potser t'emportaràs una sorpresa si continues llegint: podria ser més espavilat del que et penses. Si has contestat que sí... és possible que també et sorprenguis. Podries adonar-te de que és més intel·ligent del que pensaves... però a la vegada no tan intel·ligent com pensaves.


I això que vol dir? Com es pot ser al mateix temps MÉS i MENYS hàbil amb les matemàtiques?

La resposta no és gens complicada: ser un geni de les matemàtiques no significa ser capaç de multiplicar mentalment fraccions a la velocitat de la llum. Els nombres són únicament una part de les matemàtiques.

Hi ha persones que poden imaginar formes i figures millor que d'altres. Alguns són capaços de resoldre problemes lògics millor que els seus amics... Hi ha moltes formes de ser espavilat quan es tracta de les mates.

Al beeslab ens agrada tocar les matematiques, manipular-les i jugar amb elles. Mantenim el cervell en forma... i sí, també podem fer operacions mentals amb rapidesa!


El gran físic Albert Einstein, que va passar la infantesa jugant amb blocs de fusta, assegurava que el joc és la forma més elevada de la investigació. Naturalment, l'entusiasme i la il·lusió són elements  imprescindibles per a un aprenentatge real.

Per cert, l'origen d'aquesta entrada és el llibre Math for Smarty Pants, de Marilyn Burns. El teniu disponible a la biblioteca del beeslab.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada