L'esfera de Hoberman

El 1986, Chuck Hoberman va registrar la patent per a una estructura reversiblement expandible, la primera d'una sèrie que avui supera la vintena i que comparteix la idea de crear objectes que es comportin de manera similar a un organisme viu.

Les investigacions sobre estructures transportables, amb aplicacions en construccions temporals, han donat pas al disseny de façanes adaptatives que responen a les necessitats canviants de ventilació i protecció solar. Els tancaments retràctils permeten també la polivalència dels espais o la instal·lació de cúpules practicables.


Però sens dubte la seva invenció més popular ha estat l'Esfera Hoberman. El 1992 va instal·lar-se al Liberty Science Center de New Jersey l'esfera original, amb un diàmetre màxim de 5,5m.



I, en una escala més petita (passa de 23 a 76 cm) ha servit per a la producció d'una línia de joguines que ha esdevingut un clàssic del disseny, present a la colecció del MoMA, a les millors botigues... i al beeslab.





1 comentari:

  1. Redd took all the recent digital breakthroughs and matched them with a pc that replaced the original wheel randomizer. This computer generated random numbers that immediately determined the payout and where each “reel” would stop. A motor concurrently carried out these directions on the slot display. To play slot machines, play the multiplier machine by betting a small quantity to try and win a small quantity or a 카지노사이트 large quantity to try and win a large quantity. Alternately, play the buy-a-pay to bet more cash in return for extra chances of winning rather than winning a bigger sum of money.

    ResponElimina